Dia de les Illes Balears 2016. Visita guiada a l'Arxiu del Regne de Mallorca

10


VISITA GUIADA A L'ARXIU DEL REGNE DE MALLORCA, ORGANITZADA PER LA DIRECCIÓ GENERAL DE CULTURA DE LA CONSELLERIA DE PARTICIPACIÓ, TRANSPARÈNCIA I CULTURA AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE LES ILLES BALEARS.

El passat divendres, 26 de febrer, un grup de 27 persones va poder conèixer la història de l'Arxiu del Regne de Mallorca, institució cabdal en la conservació del nostre patrimoni documental.

A través d'una presentació digital es va explicar quin és el funcionament intern del centre, les diferents tipologies documentals que s'hi conserven. El públic assistent va poder manipular un pergamí original del segle XIII o un llibre del segle XVII, entre d´altres. Seguidament, es va fer un itinerari guiat per les dependències de l'Arxiu, tant les obertes al públic com les d'accés restringit: sala d'investigadors, sala de dipòsits documentals, taller de restauració, taller de digitalització, etc.

L'activitat, que va tenir una durada aproximada de dues hores, va anar a càrrec de la tècnica de cultura Maria José Bordoy amb la col.laboració del director del centre, Ricard Urgell, i de la tècnica encarregada del servei de digitalització, Carmina Solivellas. 


 

Dades del Centre

Director del centre

Carrer Ramon Llull, n.3
07001, Palma de Mallorca

Veure horari

Telèfons

  •   (34) 971 177 340